Kirka – In My Dreams


Kyseinen konserttitaltiointi, kyseisestä biisistä, Espoon Kulttuurikeskuksen Tapiolasalista, vuodelta 1989, on tullut linkitettyä Facebook-seinälle muutamaankin kertaan vuosien varrella. Mutta koska veto on sen verran tanakka, niin kehtaahan tuota jakaa omaan blogiinkin.

Kekkosslovakiassa tuotettiin aikoinaan erinomaisia laulajia ja tulkitsijoita. Ulkonäkö ja vermeet eivät olleet pääasia, vaan ihka oikea ja rehellinen tekemisen taito. Kykyohjelmia ei tarvittu, vaikka niitäkin silloin jo oli. Todelliset tekijät ja lahjakkuudet seuloituvat esiin jo vuosia tapahtuneen työn kautta. 


Kirill Babitzin singahti tähtitaivaalle melko nopeasti, mutta säilytti aina nöyryytensä, niin esiintyvänä taiteilijana kuin ihmisenäkin. Teknisesti löytyi taitavampiakin laulajia, mutta kun lyödään tulkinta rinnalle, niin jo alkaa tipahdella kaveria vierestä.  

Iskelmällä kuitenkin piti tuoda leipä pöytään, mutta siihenkin genreen sulautettiin botnea ja soulia sen verran ovelasti, että Suomen kansa ei edes huomannut, missä vaiheessa humppa kääntyi Harlem-saundeiksi. Lisäksi Kirka on, kuolemansakin jälkeen, edelleen tämän maan kovin rock-ääni. Ja jää myös sellaiseksi, koska rokki on väistynyt, ainakin toviksi, valtavirrasta syrjään. 

Artistin omin sanoin videolla: "On se kivaa tää homma." Ja se välittyy.

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille.

MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال