Paul McCartney – Slidin'


Vaikka usein tulee arvosteltuakin Maccan hajanaista soolotuotantoa, niin olen alkanut viime aikoina arvostaa sitä enemmän.

John Lennonia yleisesti pidetään kokeilevampana Beatlena, mutta oikeasti se oli Paul McCartney. Hän oli ehdottomasti se eteenpäin vievä voima Beatleseissa. Lennon oli jo luovuttamassa vuonna 1965. Ilman Paulin sinnikkyyttä, bändi olisi jo pistänyt pillit pusiin, ja sellaiset klassikkoalbumit, kuten esimerkiksi Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ja Abbey Road olisivat jääneet tekemättä. Eli toisin sanoen, se yhtyeen edistyksellinen jälkipuolen tuotanto ei olisi saanut jalansijaa populaarimusiikin historiassa, joka olisikin siinä tapauksessa ollut hyvin erilainen.

Macca on jatkanut kokeiluluontoisuutta soolotuotannossaan. Välillä tulee huteja ja keskinkertaisuutta, mutta tekemisen ilo ja luovuuden into eivät ole kadonneet mihinkään. Ostin taannoin kirpparilta vuonna 2020 julkaistun McCartney III -cd:n. Se, ja kaikki edelliset McCartney-nimellä julkaistut albumit (aina vuodesta 1970 asti) perustuvat siihen, että artisti itse soittaa niillä kaikki instrumentit.

Trilogian kolmannessa osassa on edelleen vahvasti kokeilun makua. Vielä kahdeksankymppisenäkin Macca tuottaa sen kaltaista äänimaailmaa, joille monet nykyartistit voivat olla kateellisia. Slidin' on McCartney III:sen parasta antia. Raskailla saundeilla eteenpäin jyräävä, mutta kuitenkin melodisella koukulla maustettu mäiske.

Pasi Välimäki

Olen Elvis-harrastaja jo vuodesta 1977 lähtien. ElvisMesta-blogin (elvismesta.blogspot.com) tarkoituksena on jakaa omaa vuosien varrella kertynyttä tietämystä Elvis Presleystä. Lisäksi medioissa näkee artistiin liittyen usein väärää tietoa, asiavirheitä ja turhia uskomuksia, joihin sivut pyrkivät omalta osaltaan tuomaan oikaisua ja samalla toimimaan lähdeaineistona kaikenlaiseen julkaisutoimintaan. Tietenkin tarkoitus on myös tarjota mielenkiintoista sisältöä faneille ja muille asiasta kiinnostuneille.

MusaMesta-blogi (musamesta.blogspot.com) on perustettu alustaksi kaikenlaiseen musiikkiin liittyvään häröilyyn. Fokus on konserttimuisteluissa, netistä bongatuissa videoissa/biiseissä ja artistidiggailussa. Olen kuitenkin antanut itselleni täyden vapauden toimia, kunhan se vain jotenkin liittyy musiikkiin – elämän pituiseen intohimooni.

Uudempi Vanhempi

نموذج الاتصال